Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 300 g kviešu miltu
- 150 g margarīna vai sviesta
- 3-4 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
- 100 g kūpināta šķiņķa
- 2 sīpoli 2 ķiploku daiviņas
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 selerijas sakne
- 300 g maltās gaļas
- 1-2 ēdamkarotes eļļas
- 150-200 g baltvīna
- 1 kārbiņa sasmalcinātu tomātu
- 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 melno piparu
- 1/2 oregano
- rīvēts muskatrieksts
- rīvēts Holandes siers
Pagatavošana
- Samaisa biskvīta sastāvdaļas. Mīklu liek ledusskapī un 30 minūtēm.
- Mīklas dēli apkaisa ar miltiem un izveltnē 2/3 no mīklas. Sadala 4 gabalos un ieklāj 4 15 cm diametra formiņās. Mīklu nedaudz sadursta ar dakšiņu.
- Biskvītu cep uz restītēm cepeškrāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 15 minūtes.
- sasmalcina šķiņķi, sīpolus, ķiplokus, burkānus un seleriju.
- Malto gaļu apcep, līdz tā iegūst brūnganu krāsu. Pievieno sasmalcinātos dārzeņus, šķiņķi un cep dažas minūtes.
- Pievieno vīnu, sasmalcinātus tomātus, tomātu biezeni, sāli un citas garšvielas.
- Nedaudz pavāra un pa laikam apmaisa, līdz mērce kļūst tumīga.
- Mērci liek biskvīta formiņas un pārkaisa ar sieru.
- No atlikušās miklas veido tievas sloksnītes un liek uz mērces kā dekoratīvu režģīti.
- Sacepu turpina cept vēl 10-15 minūtes. Pasniedz siltu ar svaigiem salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!