Maltās gaļas sacepums

Maltās gaļas sacepums Foto: Maltās gaļas sacepums

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 300 g kviešu miltu
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 3-4 ēdamkarotes ūdens

Pildījumam:

  • 100 g kūpināta šķiņķa
  • 2 sīpoli 2 ķiploku daiviņas
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 selerijas sakne
  • 300 g maltās gaļas
  • 1-2 ēdamkarotes eļļas
  • 150-200 g baltvīna
  • 1 kārbiņa sasmalcinātu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 melno piparu
  • 1/2 oregano
  • rīvēts muskatrieksts
  • rīvēts Holandes siers

Pagatavošana

  1. Samaisa biskvīta sastāvdaļas. Mīklu liek ledusskapī un 30 minūtēm.
  2. Mīklas dēli apkaisa ar miltiem un izveltnē 2/3 no mīklas. Sadala 4 gabalos un ieklāj 4 15 cm diametra formiņās. Mīklu nedaudz sadursta ar dakšiņu.
  3. Biskvītu cep uz restītēm cepeškrāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 15 minūtes.
  4. sasmalcina šķiņķi, sīpolus, ķiplokus, burkānus un seleriju.
  5. Malto gaļu apcep, līdz tā iegūst brūnganu krāsu. Pievieno sasmalcinātos dārzeņus, šķiņķi un cep dažas minūtes.
  6. Pievieno vīnu, sasmalcinātus tomātus, tomātu biezeni, sāli un citas garšvielas.
  7. Nedaudz pavāra un pa laikam apmaisa, līdz mērce kļūst tumīga.
  8. Mērci liek biskvīta formiņas un pārkaisa ar sieru.
  9. No atlikušās miklas veido tievas sloksnītes un liek uz mērces kā dekoratīvu režģīti.
  10. Sacepu turpina cept vēl 10-15 minūtes. Pasniedz siltu ar svaigiem salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes