Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu

Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu Foto: Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu

Sastāvdaļas

● 300 g jauktas maltās gaļas
● 60 g cieta siera
● 1 ēdamkarote sviesta
● 2 olas
● 120 ml piena
● 80 g miltu
● sāls pēc garšas
● malti melnie pipari pēc garšas
● 1 baltmaizes šķēle
● augu eļļa pēc garšas

Pagatavošana

    1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, sāli, piparus, sakuļ viendabīgā masā.
    2. Gatavo pildījumu - izvāra un noņem čaumalu vienai olai, sarīvē to un arī sieru uz smalkās rīves.
    3. Pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa.
    4. Gatavo plāceņus - ņem 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma.
    5. No pildītā plācenīša izveido bumbiņu, mazliet to saplacina.
    6. Gatavo mērci plāceņu apviļāšanai - sakuļ olu, pievieno pienu, miltus, sāli, piparus, visu vēlreiz sakuļ.
    7. Plāceņus apviļā mērcē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
    8. Apceptos plāceņus liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes