Sastāvdaļas
- 300 g jauktas maltās gaļas
- 60 g cieta siera
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 olas
- 120 ml piena
- 80 g miltu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 baltmaizes šķēle
- augu eļļa pēc garšas
Pagatavošana
- Malto gaļu liek bļodā, pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, sāli, piparus, sakuļ viendabīgā masā.
- Gatavo pildījumu - izvāra un noņem čaumalu vienai olai, sarīvē to un arī sieru uz smalkās rīves.
- Pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa.
- Gatavo plāceņus - ņem 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma.
- No pildītā plācenīša izveido bumbiņu, mazliet to saplacina.
- Gatavo mērci plāceņu apviļāšanai - sakuļ olu, pievieno pienu, miltus, sāli, piparus, visu vēlreiz sakuļ.
- Plāceņus apviļā mērcē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Apceptos plāceņus liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!