Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu

Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu Foto: Maltās gaļas plāceņi ar siera pildījumu

Sastāvdaļas

  • 300 g jauktas maltās gaļas
  • 60 g cieta siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 olas
  • 120 ml piena
  • 80 g miltu
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 baltmaizes šķēle
  • augu eļļa pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, sāli, piparus, sakuļ viendabīgā masā.
  2. Gatavo pildījumu - izvāra un noņem čaumalu vienai olai, sarīvē to un arī sieru uz smalkās rīves.
  3. Pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa.
  4. Gatavo plāceņus - ņem 1 ēdamkaroti maltās gaļas masas, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma.
  5. No pildītā plācenīša izveido bumbiņu, mazliet to saplacina.
  6. Gatavo mērci plāceņu apviļāšanai - sakuļ olu, pievieno pienu, miltus, sāli, piparus, visu vēlreiz sakuļ.
  7. Plāceņus apviļā mērcē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
  8. Apceptos plāceņus liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes