Sastāvdaļas
- 2 vidēja lieluma burkāni
- 3 sīpoli
- 2 ēdamkarotes kaltētas paprikas gabaliņu
- šķipsniņa 5 piparu maisījuma graudiņu
- 2 lauru lapas
- 400 g liellopu gaļas
- 1 - 2 olas
- 1/2 glāzes griķu
- spageti pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vāra dārzeņu buljonu - katlā liek vienu burkānu un sīpolu, kaltētu papriku, piparu maisījumu, lauru lapu.
- Uzlej 2-2,5 l auksta ūdens, vāra.
- Uzvāra un turpina vārīt 30-40 minūtes, tad buljonu izkāš caur sietu un pieber sāli pēc garšas.
- Gatavo frikadeļu masu - liellopu gaļu un vienu sīpolu samaļ, pievieno olas, griķus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Karstā buljonā liek frikadeles, kuras izveido, aptuveni valrieksta lielumā.
- Vāra 15 minūtes, pievieno sīki salauztus spageti, turpina vārīt, kamēr gatavi makaroni (apm.7 minūtes).
- Atlikušo sīpolu sakapā, burkānu sagriež plānos salmiņos, apcep pannā, nelielā olīveļļas daudzumā.
- Dažas minūtes, pirms spageti ir gatavi, pievieno ceptos dārzeņus.
- Gatavu zupu lej šķīvī, rotā ar bazilika lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!