Makaronu, paprikas un šampinjonu sacepums

Makaronu, paprikas un šampinjonu sacepums Foto: Makaronu, paprikas un šampinjonu sacepums

Sastāvdaļas

  • 750 g uz pusēm pārgrieztas sarkanās paprikas
  • 500 g makaronu
  • 2 viegli saspiestas, bet veselas ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļās
  • 50 g rupji sakapātu melno olīvu
  • 10 veseli šampinjoni
  • 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu/
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 150 g Parmas siera
  • eļļa un taukvielas

Pagatavošana

  1. Papriku grile līdz mizas apbrūnē. Uz 10 minūtēm ietin papīrā vai folijā, tad iztin un novelk miziņas. Paprikas sagriež strēmelītēs
  2. Makaronus vāra verdošā sālsūdenī gatavus.
  3. Pannā sakarsē eļļu un cep vienu ķiploka daiviņu.
  4. Sīki sakapā atlikušo ķiploka daiviņu, ber pannā, pievieno olīvas, šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, papriku, pētersīļus un rīvmaizi. Apkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa. Noņem no uguns.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 220°C , ietauko cepamo veidni.
  7. Makaronus nokāš un pusi pievieno paprikas maisījumam. Pārējos makaronus liek veidnē,virsu liek paprikas maisījumu un apkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
  8. Cep 15 - 20 minūtes, līdz virsma kļūst gaiši brūna un kraukšķīga.
  9. Sacepumu pasniedz karstu. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes