Sastāvdaļas
- 1,5 tējkarotes jūras sāls
- 400 g spageti makaronu
- 200 g tunča savā sulā
- 60 g pētersīļu
- 50 g anšovu
- 50 ml auksti spiestas olīveļļas
- 200 ml 20 - 22% salda krējuma
- 60 g olīvu bez kauliņiem
Pagatavošana
- Lielā katlā uzvāra sālsūdeni, liek tajā spageti makaronus un vāra 1 minūti mazāk, nekā norādīts uz makaronu iepakojuma.
- Kamēr makaroni vārās, pagatavo mērci.
- Tunci bez šķidruma viegli saspaida un liek blenderī.
- Pētersīļu zaļumus nomazgā, nosusina un nogriež cietos kātus un liek blenderī pie tunča.
- Dažas lapiņas atstāj rotāšanai.
- Blenderī sablenderē tunci kopā ar pētersīļiem, anšoviem un olīveļļu līdz viendabīgai masai.
- Pielej saldo krējumu un vēl mazliet sakuļ.
- No makaroniem nolej lieko ūdeni un uzreiz uz tiem lej mērci.
- Samaisa un pakarsē uz nelielas uguns apmēram vienu minūti.
- Mērce mazliet sabiezēs un apņems visus makaronus.
- Pasniedz nekavējoties un rotā ar olīvām un pētersīļu lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!