Makaroni ar tunci un pētersīļiem

Makaroni ar tunci un pētersīļiem Foto: Makaroni ar tunci un pētersīļiem

Sastāvdaļas

  • 1,5 tējkarotes jūras sāls
  • 400 g spageti makaronu
  • 200 g tunča savā sulā
  • 60 g pētersīļu
  • 50 g anšovu
  • 50 ml auksti spiestas olīveļļas
  • 200 ml 20 - 22% salda krējuma
  • 60 g olīvu bez kauliņiem

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzvāra sālsūdeni, liek tajā spageti makaronus un vāra 1 minūti mazāk, nekā norādīts uz makaronu iepakojuma.
  2. Kamēr makaroni vārās, pagatavo mērci.
  3. Tunci bez šķidruma viegli saspaida un liek blenderī.
  4. Pētersīļu zaļumus nomazgā, nosusina un nogriež cietos kātus un liek blenderī pie tunča.
  5. Dažas lapiņas atstāj rotāšanai.
  6. Blenderī sablenderē tunci kopā ar pētersīļiem, anšoviem un olīveļļu līdz viendabīgai masai.
  7. Pielej saldo krējumu un vēl mazliet sakuļ.
  8. No makaroniem nolej lieko ūdeni un uzreiz uz tiem lej mērci.
  9. Samaisa un pakarsē uz nelielas uguns apmēram vienu minūti.
  10. Mērce mazliet sabiezēs un apņems visus makaronus.
  11. Pasniedz nekavējoties un rotā ar olīvām un pētersīļu lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes