Sastāvdaļas
- 500 g makaronu
- 300 g rīvmaizes
Mērcei:
- 8 tomāti
- 10 ķiploka daiviņas
- 1 l piena
- 45 g sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 100 g Parmas siera
- 150 g Čederas siera
- lauru lapa
- sāls, pipari
- timiāns
Pagatavošana
- Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
- Sviestu izkausē, apcep tajā miltus, pievieno ķiplokus un lauru lapu.
- Pakāpeniski pielej pienu, samaisa, uzvāra un samazina uguni.
- Turpina vārīt, kamēr mērce sabiezē.
- Tomātus sagriež ceturtdaļās, pieber sāli, piparus - samaisa.
- Mērcei pievieno tomātus, timiānu - samaisa.
- No mērces izņem lauru lapu, turpina vārīt 5 minūtes.
- Izvāra makaronus.
- Sarīvē abus sierus, pievieno mērcei, turpina karsēt, kamēr siers ir izkusis.
- Makaroniem nolej ūdeni, pievieno tos mērcei - samaisa.
- Visu makaronu masu pārliek veidnē, cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
- Rīvmaizi apcep dažos pilienos olīveļļas, pievieno timiānu.
- Apcepto rīvmaizi pārkaisa makaroniem veidnē, turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!