Sastāvdaļas
- 1 sauja svaigu bazilika lapiņu
- 1/2 glāze rīvēta Parmas siera
- 3 ēdamkarotes ciedru riekstu
- 2 daiviņas ķiploka
- sāls, pipari pēc garšas
- 90 ml olīveļļas
- 1/2 glāzes bieza salda krējuma
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/4 glāzes rīvēta Parmas siera (papildus)
- 1/2 paciņa makaronu
- 2 tomāti
Pagatavošana
- Izvāra makaronus.
- Gatavo pesto - bazilika lapiņas, 1/2 glāzes Parmas siera, ciedru riekstus, sāli un piparus sajauc virtuves kombainā vai blenderī līdz izveidojas viendabīga masa.
- Pievieno olīveļļu, samaisa, ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu. Noliek malā.
- Nelielā katliņā uzkarsē sviestu un krējumu, pievieno pesto un samaisa.
- Makaroniem nolej lieko ūdeni un liek pasniegšanas traukā.
- Pārlej pa virsu mērci. Pievieno kubikos sagrieztus tomātus un visu ātri sajauc un pasniedz nekavējoties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!