Sastāvdaļas
- 3 lielas paprikas
- 2 ēdamkarotes ciedru riekstu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 smalki sagriezta sīpola
- 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka
- 1/2 glāzes bieza saldā krējuma
- smalki sakapāti pētersīļi
- rīvēts Parmas siers
- 250 g makaroni
Pagatavošana
- Cepeškrāsnī vai uz pannas izcep papriku, līdz tā no visām pusēm kļuvusi melna.
- Pēc tam to uzreiz ieliek maisiņā vai traukā, cieši pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 20 minūtēm.
- Uz pannas viegli apcep ciedru riekstus. Noliek malā.
- Paprikām notīra melnās miziņas, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
- Ciedru riekstus un paprikas liek blenderī un sablenderē līdz biezeņa konsistencei.
- Izvāra makaronus. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku un sautē līdz tie mīksti.
- Pielej paprikas biezeni un samaisa, pievieno sāli pēc garšas.
- Pievieno saldo krējumu un samaisa.
- Makaronus ar mērci liek uz šķīvja, pārkaisa pētersīļus un Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!