Makaroni ar kūpināta laša mērci

Makaroni ar kūpināta laša mērci Foto: Makaroni ar kūpināta laša mērci

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 100 g saldā krējuma
  • 100 g baltvīna
  • 200 g zivju buljona kubiņa
  • sāls
  • čili vai kajēnas pipari
  • 2 mazi cukīni
  • 250 g lentveidīgo makaronu
  • 300 g kūpināta laša
  • 50 g foreļu ikru
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo lociņu

Pagatavošana

  1. Katliņā sajauc miltus ar saldo krējumu. Pievieno vīnu ar zivju buljonu.
  2. Mērci uzvāra un turpina vārīt vēl dažas minūtes. Pievieno sāli un piparus.
  3. Cukīni sagriež gareniski plānās sloksnītēs.
  4. Uzvāra makaronus. Cukīni pievieno tikai tad, kad līdz makaronu vārīšanās beigām atlikušas 2 minūtes.
  5. Nolej ūdeni un makaronus liek zemā traukā.
  6. Kūpinātu lasi sagriež nelielos gabaliņos un pievieno mērcei.
  7. Tad mērci pārlej makaroniem.
  8. Ēdienu rotā ar foreļu ikriem un sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem.

Lasi var aizvietot ar tunci, garnelēm vai mīdījām. Noder arī spageti makaroni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes