Sastāvdaļas
- 200 g jūras velšu (var būt saldētas)
- 200 g laša
- kalmāri
- kaudzīte gaileņu
- 200 ml saldā krējuma
- 2 ķiploka daiviņas
- zaļumi pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
- sāls, pipari
- makaroni
Pagatavošana
- Makaronus izvāra.
- Kalmārus sagriež gredzenos, lasi - gabaliņos.
- Ķiplokus sagriež šķēlītēs, zaļumus sakapā.
- Mazās sēnes atstāj veselas, lielās sagriež.
- Pannā sakarsē eļļu, cep jūras veltes, bet ne tik daudz, lai parādītos garoziņa.
- Pieber sāli, piparus, pievieno ķiplokus, sēnes, pielej saldo krējumu, sautē, kamēr gatavs.
- Pievieno sakapātus zaļumus un noņem no uguns.
- Ja vēlas, pievieno kurkumu vai maltu papriku.
- Pasniedz ar makaroniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!