Makaroni ar garnelēm un tomātiem

Makaroni ar garnelēm un tomātiem Foto: Makaroni ar garnelēm un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 200 g attīrītu garneļu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 200 g Fetučini makaronu
  • neliels saišķītis pētersīļu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 400 g konservētu tomātu
  • 1/4 tējkarotes sarkano piparu
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 ķiploku daiviņas

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra ūdeni un vāra makaronus 7-10 minūtes.
  2. Pannā, uz vidējas uguns, izkausē sviestu un uzkarsē olīveļļu.
  3. Pievieno saspiestus ķiplokus un sautē 1 minūti.
  4. Pēc minūtes, pannā liek garneles, sautē 3-5 minūtes, kamēr garneles kļūst sarkanīgas.
  5. Tad garneles noņem no pannas un noliek malā.
  6. Tajā pašā pannā, kur sautējās garneles, liek tomātus, pievieno sāli, sarkanos un melnos piparus, sautē, uz lēnas uguns, 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  7. Kad tomātu mērce mazliet sabiezē, pievieno makaronus, kuri iepriekš noskaloti tekošā ūdenī.
  8. Makaronus samaisa ar tomātiem, pievieno garneles, vēlreiz samaisa un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
  9. Makaronus pasniedz pārkaisītus ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes