Sastāvdaļas
- 225 g lielu, notīrītu garneļu
- 2 tējkarotes rīvētu citrona miziņu
- šķipsniņa maltu sarkano piparu
- 1 svaiga timiāna zariņš (sakapāts)
- 1 svaigas raudenes zariņš (oregano, sakapāts)
- 2 sapluinītas bazilika lapiņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 saspiestas ķiploka daiviņas
- 150-180 g uz pusēm sagrieztu ķirštomātiņu
- 120 g spinātu
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 225 g makaronu
- jūras sāls
- malti pipari
Pagatavošana
- Pusi citrona miziņu samaisa ar maltajiem sarkanajiem pipariem, zaļumiem, šķipsniņu sāls un parastajiem pipariem.
- Citrona miziņu maisījumu uzkaisa garnelēm un noliek malā, ievilkties.
- Pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidējas uguns apcep ķiplokus pusminūti.
- Ķiplokiem pievieno tomātus, atlikušās citrona miziņas, sāli, piparus - sautē 2 minūtes.
- Ķiplokiem un tomātiem pievieno garneles, cep 2 minūtes, samaisa un cep vēl minūti.
- Makaronus vāra sālsūdenī, kamēr tie gatavi.
- Makaroniem nolej šķidrumu - 1 glāzi šķidruma noliek malā.
- Šķidrumu lej pannā ar garnelēm, samaisa, mazliet pasautē.
- Makaronus liek šķīvī, kopā ar spinātiem, uzlej mazliet citrona sulu, uzber jūras sāli un piparus.
- Ēdienu pasniedz kopā ar kraukšķīgu maizi un rīvētu Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!