Majonēzes recepte

Sastāvdaļas

  • 1 olas dzeltenums
  • sinepes 1/2 tējkarotes sinepju
  • vīnogu etiķis 1 ēdamkarote vīnogu etiķa
  • 125 ml olīvu vai rapšu eļļa
  • 1/4 tējkarotes cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Olas dzeltenumam pievieno sāli, sinepes  un saputo.
  2. Nepārtraukti maisot,  pa vienai tējkarotei  pievieno eļļu.
  3. Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.
  4. Kad izveidojusies pilnīgi viendabīga masa, pieliek  ābolu vai vīnogu etiķi.
  5. Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno  nedaudz cukuru.
  6. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās  beigās var pievienot nedaudz ūdens.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes