Sastāvdaļas
- 120 g miltu
- 120 g kartupeļu cietes
- 2 olas
- 150 ml augu eļļas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 50 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, ūdeni un kuļ līdz masas apjoms dubultojas.
- Miltus izsijā ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, pievieno olu dzeltenumu masai un pakāpeniski lej klāt eļļu, mīklu turpina maisīt.
- Olu baltumam pievieno sāli un kuļ līdz olu baltumi kļūst stingri.
- Olu baltumus iecilā mīklā un uzmanīgi samaisa.
- Formu ietauko, ieklāj cepamo papīru, pārkaisa ar rīvmaizi, lej mīklu forma.
- Formu liek sakarsēta cepeškrāsni 150°C temperatūrā un cep 75 minūtes.
- Gatavo kēksu atdzesē 15-20 minūtes un izņem no formas.
- Gatavo cukura glazūru: traukā ber 3-4 ēdamkarotes pūdercukura, 2 ēdamkarotes ūdens un samaisām.
- Glazūru pārklāj pāri kēksa virsmai un atdzesē.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!