Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām

Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām Foto: Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām

Sastāvdaļas

 ● 1 l vārīta piena
 ● 1 paciņa jogurta sēnes

Pagatavošana

    1. Pienu uzvāra 5 minūtes, tad atdzesē līdz 35-45°C temperatūrai.
    2. Jogurta sēni izšķīdina 2 ēdamkarotēs vārīta ūdens.
    3. Izšķīdināto jogurta sēni lej pienā un kārtīgi samaisa.
    4. Tad pienu ar jogurta sēni lej termosā un notur 6-9 stundas, kamēr piens saskābst un kļūst biezs.
    5. Iegūto jogurtu pārlej citā traukā un uzglabā ledusskapī, ņemiet vērā, ka šādu jogurtu drīkst uzglabāt 2 diennaktis.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes