Mājās gatavots zefīrs

Mājās gatavots zefīrs Foto: Mājās gatavots zefīrs

Sastāvdaļas

  • 4 glāzes cukura
  • 20 g želatīna + 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote citronskābes
  • 1/2 tējkarotes sodas

Pagatavošana

  1. Želatīnu izšķīdina karstā ūdenī.
  2. Cukuru ber katlā, liek uz vidējas uguns, maisot, pielej 1 glāzi auksta ūdens.
  3. Tikko sīrups sāk vārīties, pievieno želatīnu un 3 minūtes maisot pavāra.
  4. Katlu noņem no uguns, turpina maisīt, kamēr želatīns pilnībā izšķīdis.
  5. Želatīna masu mazliet padzesē, tai jābūt karstai, bet ne verdošai.
  6. Želatīna masu kuļ ar putotāju 5 minūtes vidējā ātrumā,5 minūtes pauze un atkal 5 minūtes kuļ.
  7. Masai pievieno citronskābi un sodu.
  8. Atkal želatīna masu kuļ 10 minūtes minimālā ātrumā ar putotāju.
  9. Noliek želatīna masu malā uz 20 minūtēm.
  10. Masa palielināsies vismaz divreiz.
  11. Koka virsmu saslapina ar ūdeni.
  12. No zefīra masas veido plācenīšus un liek uz koka virsmas.
  13. Tiklīdz plācenīši sacietē, tos uzmanīgi ar nazi noņem no virsmas un  pa pāriem saspiež kopā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes