Sastāvdaļas
- 4 glāzes cukura
- 20 g želatīna + 100 ml ūdens
- 1 tējkarote citronskābes
- 1/2 tējkarotes sodas
Pagatavošana
- Želatīnu izšķīdina karstā ūdenī.
- Cukuru ber katlā, liek uz vidējas uguns, maisot, pielej 1 glāzi auksta ūdens.
- Tikko sīrups sāk vārīties, pievieno želatīnu un 3 minūtes maisot pavāra.
- Katlu noņem no uguns, turpina maisīt, kamēr želatīns pilnībā izšķīdis.
- Želatīna masu mazliet padzesē, tai jābūt karstai, bet ne verdošai.
- Želatīna masu kuļ ar putotāju 5 minūtes vidējā ātrumā,5 minūtes pauze un atkal 5 minūtes kuļ.
- Masai pievieno citronskābi un sodu.
- Atkal želatīna masu kuļ 10 minūtes minimālā ātrumā ar putotāju.
- Noliek želatīna masu malā uz 20 minūtēm.
- Masa palielināsies vismaz divreiz.
- Koka virsmu saslapina ar ūdeni.
- No zefīra masas veido plācenīšus un liek uz koka virsmas.
- Tiklīdz plācenīši sacietē, tos uzmanīgi ar nazi noņem no virsmas un pa pāriem saspiež kopā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!