Mājās gatavots kausētais siers

Mājās gatavots kausētais siers Foto: Mājās gatavots kausētais siers

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena
  • 50 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sodas
  • sāls pēc garšas
  • garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Biezpienu izberž caur sietu.
  2. Pievieno olu, sviestu,sodu, sāli, samaisa.
  3. Maisījumu liek katlā, uz mazas uguns, maisot karsē, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Pievieno garšvielas, ja vēlas, lai siers būtu dzeltenāks, pievieno kurkumu.
  5. Turpina maisīt tik ilgi, kamēr masa pilnībā ir izkususi un parādās pirmie burbulīši.
  6. Ja karsēsiet pārāk ilgi, parādīsies šķidrums un kausētais siers sanāks kā Brinzas siers.
  7. Masu pārlej bļodā, atdzesē, siers ir gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes