Mājās gatavots iebiezinātais piens

Mājās gatavots iebiezinātais piens Foto: Mājās gatavots iebiezinātais piens

Sastāvdaļas

  • 500 g pūdercukura
  • 375 ml svaiga piena
  • 40 g sviesta

Pagatavošana

  1. Ņem dziļu katlu, ielej pienu, pievieno sviestu, izsijātu pūdercukuru.
  2. Liek uz nelielas uguns, maisa, kamēr sviests un pūdercukurs izkūst.
  3. Tad katlu liek uz vidējas uguns un uzvāra.
  4. Tikko parādās pirmais burbulis, pastāvīgi maisot, vāra 10 minūtes.
  5. Maisījumu lej traukā, atdzesē, liek ledusskapī uz nakti.
  6. Ieteikums - pūdercukuru labāk nopirkt veikalā, jo tas satur kartupeļu cieti, kas palīdzēs pienam labāk sabiezēt!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes