Mājās gatavotās mazās piciņas

Mājās gatavotās mazās piciņas Foto: Gunita (Lagzdiņa) Skroderēna

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa biezpiena
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēd.k. cukura
  • 1/2 paciņa kausēta sviesta
  • 2 olas
  • 2 glāzes miltu
  • šķipsniņa cepamā pulvera vai sodas

Garnējums:

  • tomātu mērce
  • majonēze
  • sasmalcināti sīpoli
  • desa
  • marinēti gurķi
  • šampinjoni
  • siers

Pagatavošana

  1. Biezpienu sajauc ar sāli, cukuru un kausētu sviestu. Pievieno saputotas olas. Miltus sajauc ar cep. pulveri vai sodu un iesijā masā. Samīca viendabīgā masā tā, lai nelīp pie rokām (ja biezpiens iegadījies dikti sulīgs, iespējams, vajag vēl pāris ēd.k. miltu). Mīklu ietin pārtikas plēvē vai maisiņā un ieliek uz 20 min. ledusskapī.
  2. Pa to laiku sagriež un sarīvē visu garnējumam.
  3. Ieslēdz plīti uz 180 grādiem (tā bija rakstīts receptē, es uz čuju, jo man norāžu cepenē nav).
  4. Mīklu sadala pikucīšos (man sanāca 9 gab.), saspiež plakanus un izkārto uz plāts. Noziež ar tējk. tomātu mērces un majonēzes. Ber virsū sīpolus, desu, gurķīšus, sēnes, pārkaisa ar sieru.
  5. Šauj krāsnī, līdz mīkla zeltaina (apm. 15 min.).

Receptes autore: Gunita (Lagzdiņa) Skroderēna

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes