Mājās gatavota pārlocītā pica

Mājās gatavota pārlocītā pica Foto: Mājās gatavota pārlocītā pica

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes miltu
  • 1 glāze ūdens
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 1/2 tējkarotes medus
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes olīveļļas
  • 250 g kūpinātās itāļu desas
  • 8 šķēles peperoni desas
  • 1 sīpols
  • 150 g Mocarellas siera
  • 150 g cieta siera
  • 1 ola
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 200 g tomātu mērces
  • 1/2 tējkarotes itāļu garšvielu
  • 1/4 tējkarotes kaltēta bazilika
  • 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • šķipsniņa maltu čili piparu pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bļodā lej medu, pielej uzsildītu līdz 35°C temperatūrai ūdeni, pievieno raugu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Kad raugs sāk putot, pievieno olīveļļu, sāli, kārtīgi samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, sakuļ mīklu.
  4. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi samīca ar rokām.
  5. Gatavu mīklu ieziež ar olīveļļu, liek bļodā, uzklāj drānu un atstāj siltā vietā uz 40-60 minūtēm.
  6. Sīpolu sagriež un apcep pannā.
  7. Katlā samaisa tomātu mērci, itāļu garšvielas, baziliku, ķiploku pulveri, sāli, piparus, ja vēlas, var pievienot arī cukuru.
  8. Mērci vāra 5-7 minūtes.
  9. Kūpināto desu sakapā un nedaudz apcep sviestā.
  10. Abus siera veidus sarīvē.
  11. Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 4 daļās, izrullē, uzziež tomātu mērci.
  12. Virsū liek apcepto desu, sīpolu, uzkaisa rīvētos sierus, peperoni desas šķēlītes.
  13. Picas mīklu pārloka, uzziež sakultu olu, cep sakarsētā krāsnī, kamēr pica kļūst zeltaina.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes