Sastāvdaļas
- 2,5 glāzes miltu
- 1 glāze ūdens
- 1 paciņa sausā rauga
- 1/2 tējkarotes medus
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes olīveļļas
- 250 g kūpinātās itāļu desas
- 8 šķēles peperoni desas
- 1 sīpols
- 150 g Mocarellas siera
- 150 g cieta siera
- 1 ola
- malti melnie pipari pēc garšas
- 200 g tomātu mērces
- 1/2 tējkarotes itāļu garšvielu
- 1/4 tējkarotes kaltēta bazilika
- 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
- šķipsniņa maltu čili piparu pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā lej medu, pielej uzsildītu līdz 35°C temperatūrai ūdeni, pievieno raugu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
- Kad raugs sāk putot, pievieno olīveļļu, sāli, kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, sakuļ mīklu.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi samīca ar rokām.
- Gatavu mīklu ieziež ar olīveļļu, liek bļodā, uzklāj drānu un atstāj siltā vietā uz 40-60 minūtēm.
- Sīpolu sagriež un apcep pannā.
- Katlā samaisa tomātu mērci, itāļu garšvielas, baziliku, ķiploku pulveri, sāli, piparus, ja vēlas, var pievienot arī cukuru.
- Mērci vāra 5-7 minūtes.
- Kūpināto desu sakapā un nedaudz apcep sviestā.
- Abus siera veidus sarīvē.
- Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 4 daļās, izrullē, uzziež tomātu mērci.
- Virsū liek apcepto desu, sīpolu, uzkaisa rīvētos sierus, peperoni desas šķēlītes.
- Picas mīklu pārloka, uzziež sakultu olu, cep sakarsētā krāsnī, kamēr pica kļūst zeltaina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!