Sastāvdaļas
- 1 spainis augļu, ogu (pēc garšas)
- 1/2 l ūdens
- cukurs vai fruktoze (pēc garšas)
Pagatavošana
- Augļus vai ogas nomazgā, izņem kauliņus, sagriež gabaliņos.
- Liek emaljētā katlā, uzlej ūdeni.
- Visu uzvāra, notecina caurdurī.
- Augļu vai ogu sulu karstu lej burkās, aizvāko.
- Atlikušajai masai noņem miziņas, pievieno cukuru vai fruktozi.
- Augļu vai ogu masu samaisa un plānā kārtiņā lej uz ieeļļotas koka virsmas.
- Augļu vai ogu masu liek kaltēties saulē vienu dienu.
- Ar naža palīdzību masu apgriež otrādi un kaltē vēl vienu dienu. Košļājamā gumija gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!