Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 5 olas
- 250 g sviesta
- 2 bundžas vārītā iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Sviestu salauž gabalos, izkausē, bet neuzvāra!
- Pievieno cukuru, kārtīgi sakuļ.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
- Pievieno olas, sakuļ mīklu.
- Mīklai jābūt viendabīgai un šķidrai.
- Kārtīgi uzkarsē vafeļu pannu un uzlej 1-2 ēdamkarotes mīklas.
- Vafeļu pannu cieši aizver un cep 1-2 minūtes.
- Karstu vafeli liek uz salvetes vai cepamā papīra un ātri sarullē caurulītē.
- Lai vieglāk būtu sarullēt caurulīti, var izmantot resnu zīmuli, kas ietīts folijā.
- Gatavās caurulītes pilnībā atdzesē, sanāk aptuveni 13-16 caurulīšu.
- Vafeļu caurulītes, ar konditorejas šļirces palīdzību, piepilda ar vārīto iebiezināto pienu un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!