Maizes zupa ar žāvētiem augļiem

Maizes zupa ar žāvētiem augļiem Foto: Maizes zupa ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • 300 g rupjmaizes
  • 100 g žāvētu augļu (melnās plūmes, aprikozes, rozīnes)
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • saldais krējums 33% tauku
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež šķēlēs, apgriež garoziņas.
  2. Maizes šķēles liek cepeškrāsnī un nelielā temperatūrā pakaltē (var izmantot jau iepriekš pakaltētu rupjmaizi).
  3. Kaltēto maizi aplej ar 4 glāzēm verdoša ūdens.
  4. Traukam ar aplieto maizi uzliek vāku un atstāj uz 1 stundu.
  5. Izmērcēto maizi izberž caur sietu, lej katlā, pievieno žāvētus augļus, kanēli.
  6. Katlu liek uz nelielas uguns,vāra, kamēr augļi ir mīksti.
  7. Maizes zupai pievieno mazliet ūdens, lai veidotos vidēja biezuma konsistence.
  8. Gatavu maizes zupu pasniedz atdzesētu, rotā ar putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes