Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 150 g tumšās šokolādes
- 2 olas un 4 olu baltumi
- 150 g miltu
- 15-25 g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- sarkano jāņogu želeja vai zemeņu ievārījums
- 100 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar 75 g cukura, gaisīgā masā.
- Pievieno vaniļas cukuru, izkausētu šokolādi, 2 olas - samaisa.
- Samaisa miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri - maisījumu izsijā.
- Miltu maisījumu uzmanīgi samaisa ar olu-sviesta maisījumu.
- 4 olu baltumus sakuļ putās, kopā ar 75 g cukura, pievieno mīklai, uzmanīgi iecilājot.
- Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 175-200°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem no veidnes, atdzesē, sagriež 2 daļās, starp daļām klāj jāņogu želeju vai zemeņu ievārījumu.
- Gatavu kūku pārlej ar šokolādes glazūru(šokolādi izkausē karsta ūdens peldē).
- Rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!