Sastāvdaļas
- 700 g cūkgaļas
- 100 g baltmaizes
- 1/2 glāzes piena
- 1 sīpols
- 9 olas
- 150 g siera
- sāls, pipari, hmeli-suneli garšviela, zaļumi pē garšas
Pagatavošana
- Baltmaizi izmērcē pienā.
- Cūkgaļu samaļ, kopā ar izmērcēto baltmaizi, sīpolu, sāli, pipariem, hmeli-suneli garšvielu.
- Pielej pienu, kārtīgi samaisa.
- Pievieno 1 olu, atkal samaisa.
- Ņem pilnu sauju maltās gaļas masas, veido kotleti laiviņas formā, liek ietaukotā veidnē.
- Ar karoti maltās gaļas laiviņās veido padziļinājumu, veidni liek krāsnī, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, veidni izņem, iekaisa rīvētu sieru tieši padziļinājumā, katrā padziļinājumā iesit 1 olu.
- Olu iesit uzmanīgi, lai olas baltums nepārlīst pāri.
- Apkārt olas dzeltenumam uzkaisa sieru, turpina cept krāsnī 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!