Sastāvdaļas
- 200 g + 1 ēdamkarote miltu
- 60 ml + 3 ēdamkarotes silta piena
- 50 g izkausēta sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 15 g svaiga rauga
- 1 tējkarote + 2 ēdamkarotes cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1,5 ēdamkarotes ruma
- 1 tējkarote vaniļas esences vai sēklas no 1 vaniļas pāksts
- 160 g magoņu sēkliņu
- 50 g gaiši-brūnā cukura
- 30 g rozīņu
- 30 g drupinātu valriekstu
- 1 ēdamkarote medus
- 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 ēdamkarote sviesta istabas temperatūrā
- 30 g sukāžu
- 2 olu baltumi
- 1/2 glāzes pūdercukura
- 3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti cukura - visu kārtīgi izmaisa, uzklāj drānu, atstāj uz 15 minūtēm.
- Kad noteiktais laiks pagājis, rauga maisījumu pievieno miltiem, kā arī visas pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, samīca mīklu, tad tikai pievieno sviestu,vēlreiz samīca.
- No mīklas izveido bumbiņu, liek to ietaukotā bļodā, uzklāj drānu, noliek siltā vietā rūgt uz 1-1,5 stundām.
- Mīklai jāuzrūgst divreiz lielākā apjomā.
- Magoņu sēkliņas pievieno 500 ml verdoša ūdens, vāra, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis, atdzesē, sablenderē.
- Magoņu sēkliņu masai pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olu baltumus, samaisa.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā magoņu sēkliņu masā.
- Mīklu izrullē 3 mm biezā taisnstūrī, uzklāj magoņu pildījumu, atstājot 2 cm no visām malām.
- Mīklu satin ruletē, nostiprina malas un galus.
- Ruleti ietin cepamajā papīrā, bet, ne pārāk cieši.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavu ruleti izņem no krāsns, iztin no cepamā papīra, karstu pārlej ar glazūru.
- Glazūras gatavošana - katliņā, maisot karsē ūdeni un pūdercukuru, kamēr pūdercukurs ir izkusis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!