Magoņu rulete ar valriekstiem, rozīnēm un sukādēm glazūrā

Magoņu rulete ar valriekstiem, rozīnēm un sukādēm glazūrā Foto: Magoņu rulete

Sastāvdaļas

● 200 g + 1 ēdamkarote miltu
● 60 ml + 3 ēdamkarotes silta piena
● 50 g izkausēta sviesta
● 2 olu dzeltenumi
● 15 g svaiga rauga
● 1 tējkarote + 2 ēdamkarotes cukura
● 1/4 tējkarotes sāls
● 1,5 ēdamkarotes ruma
● 1 tējkarote vaniļas esences vai sēklas no 1 vaniļas pāksts

Pildījumam:
● 160 g magoņu sēkliņu
● 50 g gaiši-brūnā cukura
● 30 g rozīņu
● 30 g drupinātu valriekstu
● 1 ēdamkarote medus
● 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
● 1 tējkarote malta kanēļa
● 1 ēdamkarote sviesta istabas temperatūrā
● 30 g sukāžu
● 2 olu baltumi

Glazūrai:
● 1/2 glāzes pūdercukura
● 3 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti cukura - visu kārtīgi izmaisa, uzklāj drānu, atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Kad noteiktais laiks pagājis, rauga maisījumu pievieno miltiem, kā arī visas pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, samīca mīklu, tad tikai pievieno sviestu,vēlreiz samīca.
  3. No mīklas izveido bumbiņu, liek to ietaukotā bļodā, uzklāj drānu, noliek siltā vietā rūgt uz 1-1,5 stundām.
  4. Mīklai jāuzrūgst divreiz lielākā apjomā.
  5. Magoņu sēkliņas pievieno 500 ml verdoša ūdens, vāra, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis, atdzesē, sablenderē.
  6. Magoņu sēkliņu masai pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olu baltumus, samaisa.
  7. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā magoņu sēkliņu masā.
  8. Mīklu izrullē 3 mm biezā taisnstūrī, uzklāj magoņu pildījumu, atstājot 2 cm no visām malām.
  9. Mīklu satin ruletē, nostiprina malas un galus.
  10. Ruleti ietin cepamajā papīrā, bet, ne pārāk cieši.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  12. Gatavu ruleti izņem no krāsns, iztin no cepamā papīra, karstu pārlej ar glazūru.
  13. Glazūras gatavošana - katliņā, maisot karsē ūdeni un pūdercukuru, kamēr pūdercukurs ir izkusis.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes