Sastāvdaļas
Mīklai:
- 160 g cukura
- 5 olas
- 130 g miltu
- 1 glāze magoņu sēklu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 50 g sviesta
Krēmam:
- 80 g vaniļas pudiņa pulvera
- 1 l piena
- 250 g sviesta
- 50 g pūdercukura
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 olu dzeltenumi
Garnējumam:
- 75 g grauzdētu mandeļu skaidiņu
- 2 apelsīni
- 2 sarkanie greipfrūti
Pagatavošana
- Mīkla: Nelielā katliņā izkausē sviestu.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus un cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ stingrās putās.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno magoņu sēklas.
- Pa vienam pievieno olu dzeltenumus olu baltumu masai, pakāpeniski pievienojot arī miltus un ar lēnu ātrumu putojot.
- Tad pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi visu samaisa.
- 26 cm lielu apaļo kūkas formu ar noņemamām malām pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
- Mīklu ieklāj kūkas formā un liek cepties 170°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēms: No viena apelsīna norīvē miziņas.
- Pudiņa pulveri sajauc 12 ēdamkarotēm auksta piena un cukuru, pievieno olu dzeltenumus, rūpīgi samaisa.
- Atlikušo pienu un sarīvētās apelsīnu miziņas nelielā katliņā karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Nedaudz atdzesē to un tam pievieno pudiņa masu, karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz krēms sāk sabiezēt.
- Krēmu atdzesē, ik pa laikam apmaisot.
- Mīkstinātu sviestu sakuļ ar elektrisko putotāju, tad pievieno pūdercukuru un pakāpeniski pa 1 karotei pievieno pudiņa krēma masu.
- Krēmu turpina putot lēnā ātrumā līdz masa kļūst viendabīga.
- Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 krēma, pārklāj pāri nākamo biskvīta kārtu.
- Atkārto darbību katrai tortes kārtai un atlikušo krēmu pārziež pār tortes virsmu, ievieto ledusskapī uz 30 - 60 minūtēm.
- Mandeļu skaidiņas pārkaisa pār tortes virsmas vidu, bet tortes virsmas malas rotā ar apelsīnu un greipfrūtu daiviņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!