Magoņu – citrusaugļu torte ar vārīto krēmu

Magoņu – citrusaugļu torte ar vārīto krēmu Foto: Magoņu – citrusaugļu torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 160 g cukura
  • 5 olas
  • 130 g miltu
  • 1 glāze magoņu sēklu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 50 g sviesta

Krēmam:

  • 80 g vaniļas pudiņa pulvera
  • 1 l piena
  • 250 g sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 olu dzeltenumi

Garnējumam:

  • 75 g grauzdētu mandeļu skaidiņu
  • 2 apelsīni
  • 2 sarkanie greipfrūti

Pagatavošana

  1. Mīkla: Nelielā katliņā izkausē sviestu.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus un cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ stingrās putās.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno magoņu sēklas.
  4. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus olu baltumu masai, pakāpeniski pievienojot arī miltus un ar lēnu ātrumu putojot.
  5. Tad pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi visu samaisa.
  6. 26 cm lielu apaļo kūkas formu ar noņemamām malām pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
  7. Mīklu ieklāj kūkas formā un liek cepties 170°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
  8. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  9. Krēms: No viena apelsīna norīvē miziņas.
  10. Pudiņa pulveri sajauc 12 ēdamkarotēm auksta piena un cukuru, pievieno olu dzeltenumus, rūpīgi samaisa.
  11. Atlikušo pienu un sarīvētās apelsīnu miziņas nelielā katliņā karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  12. Nedaudz atdzesē to un tam pievieno pudiņa masu, karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz krēms sāk sabiezēt.
  13. Krēmu atdzesē, ik pa laikam apmaisot.
  14. Mīkstinātu sviestu sakuļ ar elektrisko putotāju, tad pievieno pūdercukuru un pakāpeniski pa 1 karotei pievieno pudiņa krēma masu.
  15. Krēmu turpina putot lēnā ātrumā līdz masa kļūst viendabīga.
  16. Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 krēma, pārklāj pāri nākamo biskvīta kārtu.
  17. Atkārto darbību katrai tortes kārtai un atlikušo krēmu pārziež pār tortes virsmu, ievieto ledusskapī uz 30 - 60 minūtēm.
  18. Mandeļu skaidiņas pārkaisa pār tortes virsmas vidu, bet tortes virsmas malas rotā ar apelsīnu un greipfrūtu daiviņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes