Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olas
- 3 olu baltumi
- 100 g cukura
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 glāze magoņu sēklu
- 4 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēms:
- 1 1/2 glāzes piena
- 200 ml saldā krējuma
- 150 g cukura
- 3 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes cietes
- 1/2 citrona miziņas un sulas
Dekorēšanai:
- 200 g baltās šokolādes
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrā masā.
- Tad pievieno tējkaroti cukura un turpina masu putot.
- Pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, sviestu, vaniļas cukuru un turpina masu putot aptuveni 1 minūti.
- Sajauc miltus ar cepamo pulveri, atlikušo cukura daudzumu un magoņu sēklām, pievieno olu masai un viegli samaisa.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 10 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēms: Nelielā trauciņā sajauc 1 ēdamkartoti cukura, cieti un 2 ēdamkarotes piena. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
- Katliņā olu dzeltenumus sajauc ar atlikušo piena daudzumu, cukuru un silda nelielā karstumā līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad pievieno maliņā nolikto maisījumu un turpina sildīt līdz masa sabiezē.
- Pievieno citrona sulu, miziņas un silda vēl 1 - 2 minūtes. Atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu ar 2 ēdamkarotēm cukura.
- Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, putukrējumam pievieno olu krēmu, pēc katras pievienošanas putojot.
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un dekorē pēc pašu gaumes.
- Torti, pirms pasniegšanas, ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!