Magoņu – biezpiena kūka

Magoņu – biezpiena kūka Foto: Magoņu – biezpiena kūka

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 130 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 750 ml piena

Pildījums:

  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta (auksta)
  • 250 g biezpiena ( 9% )
  • 1 ola
  • 150 g mannas putraimi
  • 150 g magoņu sēklau

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar sviestu un cukuru, veidojot drupatas.
  2. 2/3 no drupatām ieklāj ietaukotā 24 cm lielā kūkas formas pamatnē un rūpīgi piespiež, liek ledusskapī līdz nepieciešams.
  3. Vidēja izmēra grāpī ielej pienu, cukuru un sviestu, kas paredzēts pildījumam, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  4. Tad pievieno magones un mannas putraimus, rūpīgi samaisa ar koka karoti un ļauj nostāvēties aptuveni 10 minūtes.
  5. Ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu ar olu un pievieno to magoņu masai.
  6. Rūpīgi visu samaisa līdz viendabīgai masai un klāj pildījumu virs atdzesētās mīklas.
  7. Pārkaisa ar atlikušajām drupatām un liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes