Sastāvdaļas
- 1/2 glāze magoņu (glāzes tilpums 250 ml)
- 160 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta)
- 185 g sviesta
- 110 g cukura
- 2 olas
- 3 tējkarotes apelsīnu miziņas
- 190 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Krēms:
- 150 g cukura
- 80 ml apelsīnu sulas
- 160 g sviesta
- 3 tējkarotes apelsīnu miziņas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj ar cepamo papīru 20 cm lielu, apaļo kūkas formu, nedaudz ietauko to.
- Dziļā traukā sajauc magones ar apelsīnu sulu.
- Atsevišķā trauciņā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru līdz masa kļūst viendabīga.
- Tad sviesta masai pievieno olas, pa vienai,pēc katras pievienošanas reizes masu kuļot aptuveni 1 minūti.
- Tad pievieno apelsīnu miziņas un visu rūpīgi sajauc.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu - sviesta masai, rūpīgi ar karoti maisot, lai neveidojas kunkuļi.
- Tad pievieno magoņu masu un rūpīgi visu sajauc.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 45 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, izņem to no cepeškrāsns un aptuveni 10 minūtes atdzesē.
- Tad izņem biskvītu no formas un atdzesē pilnībā.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc apelsīnu sulu ar cukuru un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad pievieno apelsīnu miziņas un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, turpina vārīt vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Noņem apelsīnu sīrupu no karstuma un izņem no tā apelsīnu miziņas un novieto tās apžūt (būs noderīgas dekorēšanai), ļauj sīrupam pilnībā atdzist.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz masa kļūst krēmveidīga.
- Pakāpeniski sakultajam sviestam pievieno apelsīnu sīrupu un turpina kult līdz masai vienveidīga konsistence.
- Atdzesēto biskvītu sagriež horizontāli divās daļās.
- 1/2 no krēma klāj uz pamata biskvīta kārtas, bet ar otru krēma pusi pārklāj kūkas virsmu un sānus.
- Torti rotā ar izžāvētajām apelsīnu miziņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!