Magoņu – ābolu torte ar smilšu mīklas pamatni

Magoņu – ābolu torte ar smilšu mīklas pamatni Foto: Magoņu – ābolu torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:
 ● 250 g miltu
 ● 125 g sviesta
 ● 65 g pūdercukura
 ● 1 ola
 ● šķipsniņa sāls
Ābolu kārta:
 ● 750 g saldu ābolu
 ● 1/2 citrona sāls
 ● 2 tējkarotes cukura
 ● 4 ēdamkarotes auksta ūdens
 ● 1 tējkarote kanēļa
 ● 50 g rozīņu
 ● 1 tējkarote kukurūzas cietes
Magoņu kārtai:
 ● 250 g magoņu sēklu
 ● 300 ml piena
 ● 60 g cukura
 ● 1 paciņa vaniļas cukura
 ● 1 ola
 ● 50 g sasmalcinātu mandeļu

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Sajauc miltus ar sviestu, cukuru, sāli, olu un visu rūpīgi samīcīt. 
  2. Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Ābolu kārta: Nomizo un atbrīvo no serdēm ābolus, sagriež šķēlītēs.
  4. Ieliek katliņā kopā ar citrona sulu, cukuru un kanēli. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai uz lēnas uguns, aptuveni 5 minūtes.
  5. Ja āboli nav īpaši sulīgi, masai var pievienot nedaudz ūdens.
  6. Tad pievieno rozīnes un kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar 4 ēdamkarotēm ūdens.
  7. Masu rūpīgi maisa līdz tā sabiezē.
  8. Magoņu kārta: Atsevišķā katliņā uzvāra pienu un pārlej ar to ūdeni. Atstāj uz 10 minūtēm un sasmalcina virtuves blenderī.
  9. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olas, mandeles un visu rūpīgi  saputo ar elektrisko putotāju.
  10. 21 - 23 lielu kūkas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un rūpīgi izklāj tajā atdzesēto mīklu.
  11. Pārklāj to ar 1/2 magoņu masas, tad ābolu masu un otru pusi magoņu masas.
  12. Liek cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
  13. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes