Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 125 g sviesta
- 65 g pūdercukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 750 g saldu ābolu
- 1/2 citrona sāls
- 2 tējkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes auksta ūdens
- 1 tējkarote kanēļa
- 50 g rozīņu
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
- 250 g magoņu sēklu
- 300 ml piena
- 60 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ola
- 50 g sasmalcinātu mandeļu
Pagatavošana
- Biskvīts: Sajauc miltus ar sviestu, cukuru, sāli, olu un visu rūpīgi samīcīt.
- Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Ābolu kārta: Nomizo un atbrīvo no serdēm ābolus, sagriež šķēlītēs.
- Ieliek katliņā kopā ar citrona sulu, cukuru un kanēli. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai uz lēnas uguns, aptuveni 5 minūtes.
- Ja āboli nav īpaši sulīgi, masai var pievienot nedaudz ūdens.
- Tad pievieno rozīnes un kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar 4 ēdamkarotēm ūdens.
- Masu rūpīgi maisa līdz tā sabiezē.
- Magoņu kārta: Atsevišķā katliņā uzvāra pienu un pārlej ar to ūdeni. Atstāj uz 10 minūtēm un sasmalcina virtuves blenderī.
- Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olas, mandeles un visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
- 21 - 23 lielu kūkas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un rūpīgi izklāj tajā atdzesēto mīklu.
- Pārklāj to ar 1/2 magoņu masas, tad ābolu masu un otru pusi magoņu masas.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
- Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!