Ļvovas biezpiena sacepums

Ļvovas sacepums Foto: Ļvovas biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g trekna biezpiena
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 130 g sviesta
  • 1 citrona miziņa
  • 30 g rozīņu
  • 1 ēdamkarote mannā
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Biezpienu izberž caur sietu, ja masa ir pārāk šķidra, lieko šķidrumu izspiež caur marli.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, viendabīgā masā.
  3. Olu dzeltenumu masai pievieno mannā, citrona miziņu, rozīnes, sviestu(1 ēdamkaroti sviesta atstāj glazūrai).
  4. Pievieno biezpienu, samaisa ar mikseri, pašā mazākajā ātrumā.
  5. Olu baltumus sakuļ putās.
  6. Uzmanīgi samaisa biezpiena masu ar olu baltumu masu.
  7. Iegūto masu liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  8. Gatavo glazūru - katlā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un 2 ēdamkarotes cukura, uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot.
  9. Tad pievieno skābo krējumu, kārtīgi samaisa, pievieno kakao pulveri.
  10. Karsē uz lēnas uguns, kārtīgi samaisot.
  11. Nepārstājot maisīt, uzvāra, tad uguni izslēdz.
  12. Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
  13. Gatavu sacepumu liek traukā, pārlej ar karstu glazūru.
  14. Tad, ar glazūru pārlietu sacepumu liek ledusskapī uz nakti, tad to pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes