Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 3 olas
- 300 g miltu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze trekna skābā krējuma
- 3 banāni
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Izkausētu sviestu samaisa ar olu dzeltenumiem, 1/2 glāzes cukura.
- Pievieno miltus, samīca blīvu mīklu - liek to ledusskapī.
- Banānus notīra, sagriež šķēlītēs, ja vēlas, uzkaisa vaniļas cukuru.
- Veidni ietauko, liek mīklu, izlīdzina.
- Virsū izkārto banānu šķēlītes, uzklāj skābo krējumu.
- Lai saldinātu un bagātinātu garšu, uzber cukuru, vanilīnu, kokosriekstu skaidiņas, pūdercukuru.
- Veidni liek krāsnī, cep 20 minūtes.
- Olu baltumus sakuļ ar atlikušo 1/2 glāzes cukura - gaisīgā krēmā.
- Krēmu kuļ 10 minūtes, tad tas vislabāk izdodas.
- Pēc noteiktā laika veidni izņem, pārlej sakulto krēmu - vēlas, izrotā ar banānu šķēlītēm, mandeļu skaidiņām, sukādēm.
- Liek pīrāgu atpakaļ krāsnī, cep 3 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!