Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 1 sīpols
- 3 baltmaizes šķēles
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 2 olas
- auksts ūdens
- augu eļļa
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež biezās šķēlēs.
- Baltmaizi izmērcē ūdenī.
- Sīpola šķēles liek blendera traukā, pievieno nospiestu, izmērcētu baltmaizi,sakapātus pētersīļus - sablenderē viendabīgā masā.
- Sablenderētai masai pievieno malto gaļu - samaisa.
- Maltās gaļas masai pievieno sinepju pulveri, olu dzeltenumus - samaisa.
- Ja, izveidojusies masa ir pārāk bieza, pievieno mazliet auksta ūdens.
- Citā bļodā olu baltumus sakuļ putās, pusi sakulto olu baltumu pievieno maltās gaļas masai, samaisot ar koka lāpstiņu.
- Samaisa uzmanīgi, tad pievieno otru pusi sakulto olu baltumu, vēlreiz samaisa.
- No iegūtās masas veido kotletes, cep sakarsētā augu eļļā, no visām pusēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!