Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 2 olas
- 140 ml piena
- 180 g cukura
- 200 g sviesta
- 1,5 tējkarotes sausā rauga
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 0,2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Pusi piena uzsilda, pievieno raugu un atstāj uz 10 minūtēm uzrūgt.
- Atlikušajā pienā iesit olas, pieber sāli, visu sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Dziļā bļodā miltus samīca kopā ar sviestu, pievieno cukuru, pienu ar raugu un pienu, kas sakults ar olām.
- Visu samaisa ar koka lāpstiņu vai mikseri, nelielā ātrumā, kamēr izveidojas lipīga mīkla.
- Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj uzrūgt 30 minūtes.
- Uz darba virsmas, kas bagātīgi nokaisīta ar miltiem, mīklu sadala 12 daļās.
- No katras mīklas daļas veido bumbiņu, apviļā cukurā, cep vafeles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!