Liellopu un cūkgaļas sautējums ar sēnēm

Liellopu un cūkgaļas sautējums ar sēnēm Foto: Liellopu un cūkgaļas sautējums ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu gaļas
  • 200 g cauraugušas cūkgaļas
  • 150 g tauku
  • 300 g sēņu (baravikas vai šampinjoni)
  • 150 g sīpolu
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 glāze krējuma
  • sāls
  • pipari
  • zaļumi
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļas šķēles izdauza, sagriež mazākās šķēlītēs, cūkgaļu sagriež gabaliņos, sakarsētos taukos katlā gaļu apcep brūnu, pievieno sasmalcinātus sīpolu, sāli, pielej verdošu ūdeni, lai gaļa būtu gandrīz apņemta. Katlu aizvāko un uz lēnas uguns sautē.
  2. Sēnes sagriež gabaliņos, apcep taukos, pieber sāli.
  3. Kad gaļa mīksta, šķidrumu nolej un gaļai pievieno sēnes.
  4. Gaļas novārījumu tumē ar krējumā iemaisītiem, sakarsētiem kviešu miltiem, pārlej gaļai un sēnēm, sautē uz lēnas uguns vēl 10 - 15 minūtes, pievieno sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes