Liellopu gaļas velingtons

Liellopu gaļas velingtons Foto: Liellopu gaļas velingtons

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 1 kartupelis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 rozmarīna zariņi
  • 1 liela ola
  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 500 g kārtainās mīklas 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Kartupeļi, burkānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Mazos gabaliņos sagriež arī sīpolu un seleriju. 
  4. Visus dārzeņus liek pannā, kopā ar rozmarīnu, cep 8 minūtes.
  5. Ceptos dārzeņus pilnībā atdzesē, samaisa ar malto gaļu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  6. Pievieno pusi sakultas olas, samaisa.
  7. Mīklu izrullē taisnstūra veidā, liek gaļas pildījumu desas formā, mīklas malas ieziež ar olu, satin ruleti. 
  8. Ruletes malas aiztaisa, ruleti liek veidnē, noziež ar sakultu olu, cep krāsnī 1 stundu, kamēr kļūst zeltaina.
  9. Velingtonu pasniedz ar mērci pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes