Sastāvdaļas
Tefteļiem:
- 300-400 g liellopu maltās gaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 ola
- 1 šķēle baltmaizes bez garozas, izmērcēta pienā un viegli izžmiegta
- 1/2 glāzes rīvēta Parmas siera
- 2 ķiploka daiviņas
- garšvielas pēc izvēles
- piparu maisījums
- sāls
Mērcei:
- 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
- 3 svaigu diļļu zariņi
- piparu maisījums
- sāls
- 3 ēdamkarotes augu vai olīveļļas
- mazliet rīvēta siera
- svaigi zaļumi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Gatavo mērci - pannā sakarsē eļļu, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, kamēr izdalās smarža.
- Tomātus samīca ar dakšiņu un pievieno ķiplokiem ar visu sulu.
- Visu uzvāra, pannai uzliekot vāku, pievieno lauru lapu un veselus diļļu zariņus.
- Uzliek pannai vāku un vāra 10 minūtes, uz lēnas uguns.
- 2 minūtes pirms noteiktā laika, pievieno garšvielas un sāli.
- Izņem lauru lapu un diļļu kātiņus - tie vairs nebūs vajadzīgi, mērci atstāj, uzliekot vāku.
- Gatavo tefteļus - gaļu samaļ, kopā ar sīpolu un baltmaizi.
- Maltajai gaļas masai pievieno olu, sieru, piparus, garšvielas, sāli - jāņem vērā, ka siers jau ir sāļš, visu samaisa.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Dziļā veidnē lej mērci, no maltās gaļas masas, ar mitrām rokām veido tefteļus - ķirštomāta lielumā.
- Tefteļus liek veidnē, netālu vienu no otra, cep 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm, tefteļus pārkaisa ar sieru, turpina cept vēl 10 minūtes.
- Tefteļus pasniedz pārlietus ar mērci un pārkaisītus ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem. Kā piedevas var pasniegt rīsus, makaronus vai kartupeļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!