Sastāvdaļas
- 1,5 kg liellopu gaļas
- daži burkāni
- 1 puravs
- daži čili pipari
- 10 melno piparu graudiņi
- selerija
- 1 sarkanvīna pudele
Kartupeļu biezenim:
- 1,5 kg kartupeļu
- 1/2 rīvēta muskatrieksta
- 1 glāze piena
- 50 g sviesta
- Parmas siers
Pagatavošana
- Dārzeņus sagriež lielos gabalos, samaisa ar gaļu, uzlej sarkanvīnu.
- Liek marinēties 2 dienas ledusskapī vai 1 dienu istabas temperatūrā.
- Tad gaļu no marinādes izņem un cep nelielā eļļas daudzumā.
- Vīnu ar dārzeņiem lej katlā, uzvāra.
- Apcepto gaļu liek katlā, uz mazas uguns vāra 2-3 stundas.
- Pusstundu, pirms gatavošanas beigām pievieno garšvielas pēc izvēles, dažas sakapātas ķiploka daiviņas.
- Gatavu gaļu sagriež mazos gabaliņos, marinādi izkāš, dārzeņus izņem.
- Gaļu pārlej ar mērci, iztvaicē šķidrumu.
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu, notīra, sastampā biezenī.
- Pievieno muskatriekstu, pienu, sviestu - samaisa.
- Veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa, virsū liek gaļu, tad otru pusi kartupeļu biezeņa.
- Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru un mazliet auksta rīvēta sviesta.
- Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!