Liellopu gaļas mērce

Liellopu gaļas mērce Foto: Liellopu gaļas mērce

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopu gaļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 250 ml verdoša ūdens
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos, vienādos gabaliņos.
  2. Vienāda lieluma gaļas gabaliņi vienmērīgi izcepsies.
  3. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
  4. Zaļumus noskalo zem tekoša ūdens un sīki sakapā.
  5. Sakarsētā pannā lej 2 ēdamkarotes augu eļļas, tikko tā ir uzkarsējusies, liek gaļu, mazliet apcep.
  6. Pievieno sīpolu, sāli, garšvielas, cep uz lēnas uguns, pannai uzliekot vāku, 5-7 minūtes.
  7. Tomātu pastu samaisa ar verdošu ūdeni, maisa ar dakšiņu viendabīgā konsistencē un lej pannā ar gaļu.
  8. Ļauj visam uzburbuļot, uzliek pannai vāku un ik pa brīdim apmaisot, turpina sautēt 20 minūtes.
  9. Dažas minūtes pirms cepšanās beigām, pievieno zaļumus.
  10. Liellopu gaļas mērci pasniedz ar dārzeņiem, graudaugiem vai makaroniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes