Sastāvdaļas
- 1 kg liellopu gaļas (bez kauliem)
- 1 liels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 tomāti - kaltēti saulē (var nopirkt lielveikalos)
- 1 iepakojums ķirštomātiņu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote sinepju pulvera
- 1 tējkarote itāļu garšvielu
- 2 tējkarorete tomātu pastas
- 6 glāzes silta liellopu gaļas buljona
- svaigs baziliks
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- sviests cepšanai
Pagatavošana
- Sīpolu sīki sakapā.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Liellopu gaļu sagriež gabaliņos.
- Mazā bļodiņā sajauc miltus ar sinepju pulveri, pipariem, sāli un šķipsniņu malta muskatrieksta.
- Liellopu gaļas gabaliņus nosusina ar papīra dvieli, pārkaisa ar miltu maisījumu, un sajauc.
- Saulē kaltētos tomātus sagriež plānās sloksnītēs.
- Pannā izkausē sviestu un cep liellopu gaļas gabalus, kamēr tie iegūst brūnu garoziņu.
- Gaļu izņem no pannas un tajā pašā pannā, izkausē vēl sviestu, un apcep sīpolus un ķiplokus (apm. 5 minūtes).
- Gaļu liek katlā, pievieno saulē kaltētus tomātus, itāļu garšvielas, liellopu gaļas buljonu, tomātu pastu un lauru lapas.
- Visu uzvāra, sautē 2-3 stundas uz lēnas uguns.
- No katla izņem lauru lapas, pievieno sāli un piparus.
- Nobeigumā gulašam pievieno ķirštomātiņus un pasautē vēl 15-30 minūtes.
- Pasniedz ar svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!