Sastāvdaļas
- 1 kg liellopu maltās gaļas
- 1 sīpols
- 30 g sviesta
- 60 g rīvmaizes
- 2 olas
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- malts muskatrieksts pēc garšas
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 500 ml gaļas buljona
- 125 ml trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Sīpolu sīki sakapā, cep uz pannas, kamēr tas paliek mīksts un caurspīdīgs.
- Apcepto sīpolu liek ledusskapī, lai tas kārtīgi atdziest.
- Maltajai gaļai pievieno sīpolu, olas, sāli, piparus, muskatriekstu, citrona miziņu, rīvmaizi, sviestu - visu samaisa.
- No gaļas masas veido bumbiņas.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Gaļas bumbiņas liek ietaukotā, dziļā veidnē, cep 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm, gaļas bumbiņas izņem no krāsns.
- Saldo krējumu uzkarsē karsta ūdens peldē.
- Samaisa karstu saldo krējumu ar karstu buljonu.
- Gaļas bumbiņas pārlej ar saldā krējuma maisījumu, veidni liek atkal krāsnī uz 20 minūtēm.
- Gaļas bumbiņas izņem no krāsns, mērci nolej atsevišķā traukā.
- Sviestu izkausē karstā pannā, pieber miltus, apcep tos vienu minūti.
- Pielej pannā mērci no gaļas bumbiņām, uz lēnas uguns, maisot, vāra, kamēr tā sabiezē.
- Gatava mērce būs bieza.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!