Liellopu gaļa „Luk lak”

Liellopu gaļa „Luk lak” Foto: Liellopu gaļa „Luk lak”

Sastāvdaļas

  • 150 g svaiga vai konservēta ananāsa
  • 1 vidēja lieluma paprika
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400 g liellopa gaļas filejas
  • 2 ēdamkarotes sojas-sēņu mērces
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ananāsu mīkstumu sagriež šķēlītēs.
  2. Paprikai izgriež sēklotni, sagriež gabaliņos, tik pat lielos, kā ananāss.
  3. Sīpolus sagriež tik pat lielos gabaliņos, kā ananāss.
  4. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  5. Liellopu gaļu noskalo, nosusina, sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  6. Bļodā samaisa abu veidu sojas mērces, cukuru - kārtīgi samaisa, lai cukurs izkūst.
  7. Pievieno pusi augu eļļas, piparus.
  8. Pārlej ar maisījumu liellopu gaļu, samaisa, atstāj uz 30 minūtēm.
  9. Pannā lej atlikušo augu eļļu, uzkarsē to, liek ananāsus, dārzeņus, liellopu gaļu, samaisa, cep 2-3 minūtes.
  10. Ēdienu pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes