Liellopu gaļa ķīniešu gaumē saldskābajā mērcē

Liellopu gaļa ķīniešu gaumē saldskābajā mērcē Foto: Liellopu gaļa ķīniešu gaumē saldskābajā mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 1 burkāns
  • 1-2 selerijas kāti
  • 1 sīpols
  • 1-2 paprikas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 bundža konservētu ananāsu
  • 2 olas
  • 1/2 glāzes miltu
  • pipari, sāls, cukurs pēc garšas
  • augu eļļa
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež sloksnītēs, sīpolu sakapā, burkānu, paprikas sīki sagriež. 
  2. Ķiplokus sakapā, selerijas kātus sīki sagriež.
  3. Sagatavo olu masu - olas samaisa ar miltiem, pieber sāli, piparus - vēlreiz samaisa.
  4. Gatavo mērci - tomātu pastu samaisa ar 1 glāzi konservēto ananāsu sīrupa, 1 glāzi ūdens, pievieno mazliet sāli, cukuru, masu lej katlā un uzvāra.
  5. Gaļu liek pannā, pārlej ar olu masu, cep augu eļļā, kamēr gatavs.
  6. Atsevišķā pannā cep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno ķiplokus, seleriju - samaisa.
  7. Sīpoliem pievieno papriku, burkānu, konservētos ananāsus, visu dažas minūtes cep.
  8. Pievieno gaļu, samaisa, pārlej mērci - sautē 10-15 minūtes.
  9. Šādi pagatavotu gaļu pasniedz ar rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes