Sastāvdaļas
- 400 g liellopu aknu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes auzu pārslu miltu
- sāls, pipari pēc garšas
Pildījumam:
- 1 burkāns
- 80 ml jogurta bez piedevām
- 10 g sinepju
- 2 ķiploka daiviņas
Rotāšanai:
- 1 ola
Pagatavošana
- Liellopu aknas sablenderē, pievieno olas, miltus, garšvielas - kārtīgi samaisa.
- Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē.
- Cep, ar augu eļļu ieziestā pannā lielas apaļas aknu pankūkas, uz lēnas uguns.
- Kad aknu pankūkas izceptas, pannā cep rīvētu burkānu.
- Gatavo mērci - jogurtu samaisa ar sinepēm un sakapātiem ķiplokiem.
- Saliek torti - aknu pankūka, mērce, burkānu pildījums, uzber mazliet sāls, tad atkal liek aknu pankūku un tā uz priekšu.
- Kad torte salikta, rotā to ar rīvētu, cieti vārītu olu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!