Liellopu aknu salāti

Liellopu aknu salāti Foto: Liellopu aknu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu aknu
  • 3 lieli burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • 3 marinēti gurķi
  • 3-4 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 diļļu kātiņš
  • saulespuķu eļļa cepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
  • baltmaizes grauzdiņi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Liellopu aknām noņem plēves un asinsvadus, nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Aknas apsāla, sapiparo un cep, nelielā saulespuķu eļļas daudzumā, kamēr gatavas.
  3. Izceptas aknas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, atdzesē un sagriež plānos salmiņos.
  4. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
  5. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, vai sagriež plānos salmiņos.
  6. Sakarsētā pannā, uz lēnas uguns apcep sīpolus un burkānus, saulespuķu eļļā, kamēr gatavi.
  7. Marinētos gurķus sagriež salmiņos.
  8. Bļodā samaisa aknas, marinētos gurķus, sīpolus un burkānus, pievieno sāli, piparus pēc garšas, pārlej majonēzi.
  9. Salātus kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
  10. Pirms pasniegšanas, salātus rotā ar marinētiem gurķiem, dillēm, ja vēlas, pārkaisa ar grauzdiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes