Sastāvdaļas
- 500 g liellopu aknu
- 3 lieli burkāni
- 2 lieli sīpoli
- 3 marinēti gurķi
- 3-4 ēdamkarotes majonēzes
- 1 diļļu kātiņš
- saulespuķu eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
- baltmaizes grauzdiņi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Liellopu aknām noņem plēves un asinsvadus, nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Aknas apsāla, sapiparo un cep, nelielā saulespuķu eļļas daudzumā, kamēr gatavas.
- Izceptas aknas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, atdzesē un sagriež plānos salmiņos.
- Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, vai sagriež plānos salmiņos.
- Sakarsētā pannā, uz lēnas uguns apcep sīpolus un burkānus, saulespuķu eļļā, kamēr gatavi.
- Marinētos gurķus sagriež salmiņos.
- Bļodā samaisa aknas, marinētos gurķus, sīpolus un burkānus, pievieno sāli, piparus pēc garšas, pārlej majonēzi.
- Salātus kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Pirms pasniegšanas, salātus rotā ar marinētiem gurķiem, dillēm, ja vēlas, pārkaisa ar grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!