Liellopu aknu rulete ar pikantu sviesta pildījumu

Liellopu aknu rulete ar pikantu sviesta pildījumu Foto: Liellopu aknu rulete ar pikantu sviesta pildījumu

Sastāvdaļas

  • 1200 g liellopu aknu
  • 200 ml piena
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 lieli burkāni
  • 150-200 g sviesta
  • 1 neliels čili pipars
  • sāls, pipari, lauru lapas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Liellopu aknas sagriež vidēja lieluma gabaliņos, mērcē 30-40 minūtes pienā.
  2. Katlā uzliek vārīties ūdeni.
  3. Kad aknas ir izmērcējušās pienā, tās pārliek katlā, verdošā ūdenī.
  4. Pievieno lauru lapas, vāra 20 minūtes, beigās pieber sāli.
  5. Sīpolus sakapā, nelielā augu eļļas daudzumā pasautē, pieber sāli, piparus.
  6. Burkānus izvāra ar visu mizu, notīra.
  7. Izvārītas liellopu aknas samaļ, kopā ar sīpoliem un burkāniem divas reizes.
  8. Sākumā samaltā aknu masa liksies sausa, bet pēc otrās malšanas reizes tā būs mīksta, mitra un plastiska.
  9. Samalto aknu masu samaisa ar karoti, pievieno sāli pēc garšas, maltus melnos piparus.
  10. Ja vēlas, var pievienot 1 ēdamkaroti augu eļļas.
  11. Gatavo pildījumu - mīkstu sviestu samīca ar dakšiņu, pievieno smalki sarīvētus ķiplokus, sakapātus zaļumus - visu samaisa viendabīgā masā.
  12. Veido ruleti - uz cepamā papīra liek malto aknu masu, izmantojot karoti, ar rokām izlīdzina, veidojot taisnstūri.
  13. Masu sablīvē, malas nolīdzina ar nazi.
  14. Virsū aknu masai liek pildījumu, ar nazi izlīdzina, sviesta kārtiņai jābūt plānai.
  15. Mazos gabaliņos sagriež čili piparu, izkārto uz sviesta masas.
  16. Uzmanīgi tin ruleti, izmantojot cepamo papīru, ja kaut kur, kaut kas ieplīst, neuztraucieties, ledusskapī sastings!
  17. Ruleti tin blīvi, liek ledusskapī uz 4 stundām.
  18. Gatavu ruleti sagriež porciju gabalos, izmantojot karstu nazi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes