Sastāvdaļas
- 1200 g liellopu aknu
- 200 ml piena
- 2 lieli sīpoli
- 2 lieli burkāni
- 150-200 g sviesta
- 1 neliels čili pipars
- sāls, pipari, lauru lapas
- 3 ķiploka daiviņas
- dilles
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Liellopu aknas sagriež vidēja lieluma gabaliņos, mērcē 30-40 minūtes pienā.
- Katlā uzliek vārīties ūdeni.
- Kad aknas ir izmērcējušās pienā, tās pārliek katlā, verdošā ūdenī.
- Pievieno lauru lapas, vāra 20 minūtes, beigās pieber sāli.
- Sīpolus sakapā, nelielā augu eļļas daudzumā pasautē, pieber sāli, piparus.
- Burkānus izvāra ar visu mizu, notīra.
- Izvārītas liellopu aknas samaļ, kopā ar sīpoliem un burkāniem divas reizes.
- Sākumā samaltā aknu masa liksies sausa, bet pēc otrās malšanas reizes tā būs mīksta, mitra un plastiska.
- Samalto aknu masu samaisa ar karoti, pievieno sāli pēc garšas, maltus melnos piparus.
- Ja vēlas, var pievienot 1 ēdamkaroti augu eļļas.
- Gatavo pildījumu - mīkstu sviestu samīca ar dakšiņu, pievieno smalki sarīvētus ķiplokus, sakapātus zaļumus - visu samaisa viendabīgā masā.
- Veido ruleti - uz cepamā papīra liek malto aknu masu, izmantojot karoti, ar rokām izlīdzina, veidojot taisnstūri.
- Masu sablīvē, malas nolīdzina ar nazi.
- Virsū aknu masai liek pildījumu, ar nazi izlīdzina, sviesta kārtiņai jābūt plānai.
- Mazos gabaliņos sagriež čili piparu, izkārto uz sviesta masas.
- Uzmanīgi tin ruleti, izmantojot cepamo papīru, ja kaut kur, kaut kas ieplīst, neuztraucieties, ledusskapī sastings!
- Ruleti tin blīvi, liek ledusskapī uz 4 stundām.
- Gatavu ruleti sagriež porciju gabalos, izmantojot karstu nazi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!