Liellopa mēles galerts

Liellopa mēles galerts Foto: Liellopa mēles galerts

Sastāvdaļas

  • 900 g liellopa mēles
  • 3 glāzes gaļas buljona
  • 25 g želatīna
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • pētersīļi
  • 1 sīpols
  • sāls

Pagatavošana

  1. Liellopu mēli, kopā ar burkānu un sīpolu izvāra.
  2. Liellopu mēli uzreiz liek aukstā ūdenī un novelk plēvi.
  3. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Buljonam, kurā vārījās liellopu mēle, nosmeļ taukus, pievieno, iepriekš uzbriedinātu želatīnu.
  5. Gaļas šķēlītes liek dziļā traukā, nelielā attālumā vienu no otras, pārlej ar buljona-želatīna maisījumu, gaļas līmenī. 
  6. Uz katras gaļas šķēlītes liek cieti vārītas olas šķēlīti, burkāna šķēlīti, pētersīļa lapiņu, kad tie nostiprinājušies, pārlej ar atlikušo buljonu un atdzesē.
  7. Pasniedzot, galertu sagriež zigzagveida šķēlītēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes