Sastāvdaļas
- 900 g liellopa mēles
- 3 glāzes gaļas buljona
- 25 g želatīna
- 1 ola
- 1 burkāns
- pētersīļi
- 1 sīpols
- sāls
Pagatavošana
- Liellopu mēli, kopā ar burkānu un sīpolu izvāra.
- Liellopu mēli uzreiz liek aukstā ūdenī un novelk plēvi.
- Gaļu sagriež plānās šķēlītēs.
- Buljonam, kurā vārījās liellopu mēle, nosmeļ taukus, pievieno, iepriekš uzbriedinātu želatīnu.
- Gaļas šķēlītes liek dziļā traukā, nelielā attālumā vienu no otras, pārlej ar buljona-želatīna maisījumu, gaļas līmenī.
- Uz katras gaļas šķēlītes liek cieti vārītas olas šķēlīti, burkāna šķēlīti, pētersīļa lapiņu, kad tie nostiprinājušies, pārlej ar atlikušo buljonu un atdzesē.
- Pasniedzot, galertu sagriež zigzagveida šķēlītēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!