Sastāvdaļas
Biskvītiem:
- 5 glāzes miltu
- 400 g margarīna
- 1 glāze piena
Krēmam:
- 2 glāzes piena
- 250 g sviesta
- 3 olu dzeltenumi
- 5 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Gatavo biskvītus - samīca margarīnu ar miltiem, pielej pienu, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 14 gabalos un liek ledusskapī, uz 30 minūtēm.
- Mīklas gabalus izņem no ledusskapja,izrullē apļus, 28 cm diametrā, cep 200°C temperatūrā, 5-7 minūtes.
- Mīklas atgriezumus arī izcep un sadrupina.
- Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura un 3 ēdamkarotēm miltu.
- Pievieno mazliet piena un sakuļ viendabīgā masā(kā ķīselis).
- Atlikušo pienu uzvāra ar cukuru, pielej olu masai, maisot visu uzvāra.
- Masu atdzesē.
- Sviestu sakuļ ar atdzesēto masu, gaisīgā, maigā konsistencē.
- Starp biskvītiem ziež krēmu, veidojot torti.
- Virsējam biskvītam uzliek dēlīti ar slogu un liek ledusskapī uz nakti.
- Nākošā rītā, krēmu, kas izspiedies, noziež tortes sāniem, apkaisa ar drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!