Lielā torte „Napoleons”

Lielā torte „Napoleons” Foto: Lielā torte „Napoleons”

Sastāvdaļas

Biskvītiem:
  • 5 glāzes miltu
  • 400 g margarīna
  • 1 glāze piena
 
Krēmam:
  • 2 glāzes piena
  • 250 g sviesta
  • 3 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - samīca margarīnu ar miltiem, pielej pienu, samīca mīklu.
  2. Mīklu sadala 14 gabalos un liek ledusskapī, uz 30 minūtēm.
  3. Mīklas gabalus izņem no ledusskapja,izrullē apļus, 28 cm diametrā, cep 200°C temperatūrā, 5-7 minūtes.
  4. Mīklas atgriezumus arī izcep un sadrupina.
  5. Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura un 3 ēdamkarotēm miltu.
  6. Pievieno mazliet piena un sakuļ viendabīgā masā(kā ķīselis).
  7. Atlikušo pienu uzvāra ar cukuru, pielej olu masai, maisot visu uzvāra.
  8. Masu atdzesē.
  9. Sviestu sakuļ ar atdzesēto masu, gaisīgā, maigā konsistencē.
  10. Starp biskvītiem ziež krēmu, veidojot torti.
  11. Virsējam biskvītam uzliek dēlīti ar slogu un liek ledusskapī uz nakti.
  12. Nākošā rītā, krēmu, kas izspiedies, noziež tortes sāniem, apkaisa ar drupačām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes