Sastāvdaļas
- 1,8 kg liellopu gaļas
- sāls pēc garšas
- 1 ēdamkarote maltas paprikas
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
- Ierīvē ar sāli, pipariem, maltu papriku, ķiploku pulveri, 2 ēdamkarotēm augu eļļas.
- Lai gaļas gabals labāk turētos, to aptin ar pārtikas diegu.
- Uz vidējas uguns uzkarsē lielu pannu, pielej atlikušo augu eļļu, liek gaļu pannā.
- Cep gaļu 4 minūtes no katras puses - gaļu aiztikt nevajag, tikai apgriezt otrādi pēc 4 minūtēm.
- Izveidosies jauka garoziņa.
- Krāsni uzkarsē līdz 120°C temperatūrai.
- Gaļu liek uz restītes, kas turas veidnē.
- Ja tādas restītes nav, liek gaļu veidnē.
- Cep 3-4 stundas, ik pa laikam apgrozot.
- Iekšējai gaļas temperatūrai jābūt no 60-70°C.
- Gaļu izņem no krāsns,liek uz restītēm nostāvēties.
- Noņem pārtikas diegu un uz 15-20 minūtēm atstāj mierā.
- Gaļu pasniedz ar mārrutku mērci, vai mērci pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!