Lēni gatavots, sulīgs rostbifs

Lēni gatavots, sulīgs rostbifs Foto: Lēni gatavots, sulīgs rostbifs

Sastāvdaļas

  • 1,8 kg liellopu gaļas
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
  2. Ierīvē ar sāli, pipariem, maltu papriku, ķiploku pulveri, 2 ēdamkarotēm augu eļļas.
  3. Lai gaļas gabals labāk turētos, to aptin ar pārtikas diegu.
  4. Uz vidējas uguns uzkarsē lielu pannu, pielej atlikušo augu eļļu, liek gaļu pannā.
  5. Cep gaļu 4 minūtes no katras puses - gaļu aiztikt nevajag, tikai apgriezt otrādi pēc 4 minūtēm.
  6. Izveidosies jauka garoziņa.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 120°C temperatūrai.
  8. Gaļu liek uz restītes, kas turas veidnē.
  9. Ja tādas restītes nav, liek gaļu veidnē.
  10. Cep 3-4 stundas, ik pa laikam apgrozot.
  11. Iekšējai gaļas temperatūrai jābūt no 60-70°C.
  12. Gaļu izņem no krāsns,liek uz restītēm nostāvēties.
  13. Noņem pārtikas diegu un uz 15-20 minūtēm atstāj mierā. 
  14. Gaļu pasniedz ar mārrutku mērci, vai mērci pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes